Schoolbieb
Bezoekadres
Mozartlaan 17
5242 HR Rosmalen
Postadres
Postbus 112
5240 AC Rosmalen
Telefoonnummer
073 8225333

Schoolbieb

 

We hebben op ons kindcentrum een schoolbieb met een collectie informatieve boeken en leesboeken, die steeds vernieuwd en aangevuld wordt.
Een leesconsulent, vanuit de Openbare Bibliotheek Den Bosch, is wekelijks op ons kindcentrum om het team en de schoolbiebmedewerkers te ondersteunen bij hun werkzaamheden.
De werkgroep ‘schoolbieb’ bestaat uit een groep vrijwilligers die de kinderen van onze basisschool begeleiden bij het innemen en uitlenen van de boeken.
Ook assisteren zij bij leesactiviteiten zoals het jaarlijkse voorleesontbijt.
Elk kind heeft een pasje in de klas, waarmee het
twee boeken kan lenen. Eén boek mag mee naar huis worden genomen, één boek blijft op school. De
uitleentermijn is drie weken. Vóór in het boek dat mee naar huis gaat, zit een kaartje met daarop de datum waarop het boek weer terug op school moet zijn.
Wiltu er op toezien dat het boek tijdig en ongeschonden weer mee terug naar school komt? Dan houden wij een mooie bieb.

Heeft u interesse om deel te gaan uitmaken van de werkgroep, dan kun u zich aanmelden via
info@kcdetroubadour.nl onder vermelding van ‘biebwerkgroep’.
 
Via deze link komt u bij het overzicht "biebrooster". Hier kunt u zien wanneer de groep van uw kind ingeroosterd is en welke biebouder dan beschikbaar is. Via de kalender komt u bij de bieb- en leesactiviteiten van dit schooljaar.
 

SchoolBIEB website!

In de groepen 5 tot en met 8 hebben de kinderen kennis gemaakt met de SchoolBiEB website. Een prachtige site waar boeken in de SchoolBiEB bekeken en gereserveerd kunnen worden! Maar dat is nog niet alles!
  • Er kunnen boeken gereserveerd worden in de SchoolBiEB!
  • Er kunnen boeken in de stadsbieb gereserveerd kunnen worden die op de SchoolBiEB worden geleverd en met de schoolpas kunnen worden geleend!
  • Kinderen kunnen snuffelen in de collectie of zoeken op basis van interesse!
  • Op basis van een onderwerp kunnen (kindveilige) websites worden gevonden over het onderwerp om informatie te vinden voor een werkstuk of spreekbeurt!
  • Op basis van een onderwerp kunnen (kindveilige) filmpjes worden gevonden over het onderwerp. Te gebruiken in een spreekbeurt op het digibord!
  • In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je de SchoolBIEB website moet gebruiken. Zo kunt u als ouder ook zien wat uw kind met deze website kan doen.
Klik op Activiteiten in de Stadsbieb voor allerlei activiteiten en nieuws voor de jeugd van 7-15 jaar.